Ανθρώπινο Δυναμικό

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα του εργαστηρίου

 

Δρ. Γεώργιος Καραγιάννης

Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ, PhD
Βασικός Ερευνητής

Ο Δρ. Γεώργιος Καραγιάννης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.  Είναι επιστημονικός και τεχνικός διευθυντής του Διαγνωστικού Κέντρου του Ιδρύματος «ΟΡΜΥΛΙΑ».  Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος «ΟΡΜΥΛΙΑ» από το 1997. Τα ερευνητικά του πεδία σχετίζονται με τεχνικές Μη Καταστροφικού Ελέγχου, Πολυφασματικής και Φασματοσκοπικής Απεικόνισης, Επεξεργασία Σήματος και Διαχείριση Γνώσης καθώς και του βέλτιστου συνδιασμού χρήσης όλων των παραπάνω μεθόδων σε ποικίλες επιστημονικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Από το 1998, συμμετέχει ως Συντονιστής αλλά και βασικός Συμμετέχων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης καθώς και σε αντίστοιχα βιομηχανικά για την ανάπτυξη εφαρμογών Μη Καταστροφικού Ελέγχου και την χρήση τους στην διάγνωση και τεκμηρίωση έργων τέχνης, βιοϊατρικών μεθόδων διάγνωσης, επεξεργασίας εικόνας και σήματος και διαχείριση γνώσης. Είναι αξιολογητής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει επίσης αξιολογητής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προγράμματα Έρευνας, Τεχνολογίας  και Ανάπτυξης. Συμμετείχε ως μέλος τεχνικών και επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή συνέδρια καθώς και ως πρόεδρος ειδικών θεματικών συνεδριών σε πολλά από αυτά. Από το 1998 διδάσκει Συντήρηση και Αποκατάσταση Έργων Τέχνης στο μεταπτυχιακό επίπεδο του τμήματος Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, περισσότερες από 55 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και 17 διαλέξεις. Είναι κάτοχος δύο εθνικών και μίας διεθνούς ευρεσιτεχνίας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Γιώργος Αποστολίδης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ/κος Η/Υ
Συνεργαζόμενος Ερευνητής & Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο Γιώργος Κ. Αποστολίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1987 και απέκτησε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) το 2012 του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Αυτή τη περίοδο εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Ορμύλια». Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας σήματος. Τέλος, είναι μέλος (student member) του του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE).

Δρ Σταμάτης Αμανατιάδης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ/κος Η/Υ
Συνεργαζόμενος Ερευνητής

Ο Σταμάτης Αμανατιάδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1987 και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Ορμύλια».. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη υπολογιστικού ηλεκτρομαγνητισμού.

Μάριος Γιουβανάκης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ/κος Η/Υ
Συνεργαζόμενος Ερευνητής & Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο Μάριος Γιουβανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986 και απέκτησε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ενεργό έλεγχο θορύβου χαμηλών συχνοτήτων με σύνθετες πηγές σε ρυθμικά ηχητικά πεδία. Επιπλέον, εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Ορμύλια».

Θεοδόσης Καραμάνος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ/κος Η/Υ, PhD
Ερευνητικός Συνεργάτης

O Θεοδόσιος Καραμάνος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Άργος. Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (THMMY) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τον Οκτώβριο του 2016 αναγορεύθηκε διδάκτορας του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ,  με τίτλο της διδακτορικής του διατριβής «Μοντελοποίηση της απόκρισης ηλεκτρικά-μικρών σκεδαστών και περιοδικών διατάξεων μέσω πολωσιμοτήτων».  Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στους εξής τομείς: Μεταϋλικά (ανάλυση διατάξεων, ομογενοποίηση, χαρακτηρισμός, μοντελοποίηση με κυκλωματικά ανάλογα, ενεργά μεταϋλικα και εφαρμογές των μεταϋλικων στις κεραίες και τη διάδοση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος), προβλήματα κυματοδήγησης και διάδοσης κύματος στον ελεύθερο χώρο (ειδικές κεραίες, διατάξεις κυματοδηγών, σμίκρυνση εξαρτημάτων), ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και προβλήματα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (μετρήσεις, τεχνικές ατρωσίας, θωρακίσεις κ.τ.λ.), εφαρμογές των δυαδικών συναρτήσεων Green στον ηλεκτρομαγνητισμό. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ Antennas and Propagation Society, της IEEE Microwave Theory and Techniques Society  και του ΤΕΕ.

Κυριάκος Φραγκούλης

Αρχαιολόγος

Ο Κυριάκος Φραγκούλης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ειδίκευση της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ειδίκευση της Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, ως υπότροφος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Επί του παρόντος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Centre for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies του University of Birmingham, ως υπότροφος της Ελληνικής Αρχαιολογικής Επιτροπής στη Βρετανία και του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Από το 2007 συμμετέχει στην πανεπιστημιακή ανασκαφή του Δίου Πιερίας, ενώ έχει επίσης εργαστεί σε ανασκαφές στη Νεάπολη Λασιθίου και τον Νομό Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα διεπιστημονικού χαρακτήρα με επίκεντρο τη σύμπραξη της αρχαιολογικής έρευνας με τις σύγχρονες τεχνολογίες ανάλυσης και τεκμηρίωσης. Επιπλέον, από το 2014 επιμελείται την έκδοση του ετήσιου τόμου του επιστημονικού περιοδικού Βυζαντιακά που εκδίδει η Ελληνική Ιστορική Εταιρεία. Τα ενδιαφέροντα και οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις του αφορούν κυρίως στη μελέτη του υλικού πολιτισμού της περιόδου της Ύστερης Αρχαιότητας στον ελλαδικό χώρο.

Μίμης Ευδόξιος

Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
Συνεργαζόμενος Ερευνητής & Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο Ευδόξιος Μίμης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και σπούδασε στο ΤΕΙ Αθηνών Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 2002. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΠΘ «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού». Επίσης είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει πολυετή εμπειρία στη συντήρηση μουσειακών εκθεμάτων, συλλογών, ανασκαφικών ευρημάτων και στην ανάδειξη και μνημείων και ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων. Το «Εγχειρίδιο Ανασκαφής» και η «Τέχνη Τοιχογραφίας» συγκαταλέγονται στο συγγραφικό του έργο, ενώ το ερευνητικό του πεδίο περιλαμβάνει την διάγνωση και αξιολόγηση των αρχαιολογικών ευρημάτων μέσω μη καταστρεπτικών μεθόδων, καθώς και την ανάπτυξη υλικών προστασίας των μεταλλικών αντικειμένων.